sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Pakataanpas Bug-out fillari

Viime kesältä jäi kytemään ajatus "täysvarustelusta" polkupyörästä, jolla sitten pärjäisi tilanteessa kuin tilanteessa, ja matka joutuisi halvalla, sekä äänettömästi. Jonkinmoinen bug out vechile siis kyseessä. Etenkin, jos aikoisi polkea pelkkien panttipurkkien energialla, niin muu varustus pitää olla sellainen, "ettei hätiä mitiä" tilanteessa kuin tilanteessa.. Siis omavarainen retkeily mielessäni ko. munamankelia varustelemaan.

Mitäs siihen tarvitaan?
Työkalua, varaosaa, asumusta, keittiö...

Lähdetäänpäs niistä varaosista ja työkaluista.


Vasemmalta: Koottava saha terineen, ohutta köyttä ja millin paksuista nylonlankaa, puukko, monitoimipihdit terineen, teräksinen rengasrauta/ sorkkarauta, snadi katkoteräveitsi, jonka varteen kiedottu ohutta rautalankaa, nippusiteitä, pari varapinnaa, teippiä, ketjutyökalu.

Normityökalut ovat jo pyörän kyydissä, lenkkiavaimet, varasisärengas, paikkaustarvikkeet, ruuvimeisseli, venttiileitä, ruuveja, muttereita.




Kirveen kiinnitin pyörän runkoon tarranauhoilla, parempi olisi ollut toisinpäin. Terä siis alhaalla, mutta se ei sopinut teräosastaan niin päin paikalleen keskiörattaan viereen.


Parin millin teräslankaa sain ujutettua satulaputkesta pyörän rungon sisään nelisenkymmentä senttiä. Kuvassa hieman ulosvedettynä, piiloon se menee satulan alle käytännössä. Tiedä mihin sitäkin tarvitsee? Jonkin auki sorkkimiseen...


Ajovaloina normi Airam vilkkuvaloineen ja  toisena teholamppuna 500 lumenin Airam sekin. Molemmat irroitettavissa käsilampuiksikin.











































Sitten se ruokapuoli: Lisäevästä järvestä edellyttää kalastusvälineitä. Kevyt virveli muutamalla uistimella varustettuna ja ihan oikea mato-onki, nekin laitetaan kyytiin.
Vuoden ajan mukaan sitten mahdollisesti marjoja, omenia, sieniä sen mukaan kuin kohdalle sattuu. Perunapeltojakin voisi hyödyntää?
Pääasiassa ostoevästä, joka maksetaan löytötavaroilla, eli pulloilla ja purkeilla.
Ruuan valmistus spriikeittimellä tai nuotiolla kelin ja tilanteen mukaan.

Majoitteena sopivan askeettisesti kevytpeite, ilma-alustalla, mahdollisesti myös hyttyssuoja. Makuupussi vuodenajan mukaan, siis joko kesäpussi tai paksumpi syys/ kevätpussi.

- Ja tähän bug-out retkeen jos saisin aikaa varattua sen viikon, niin sittenpä sitä joutuisin taas raportoimaan moisesta:)





Niinpä sitten pakkailin kamat kyytiin. Tarkalla on 60 l Bilteman kuivasäkki (moto-käyttöön varsinaisesti myynnissä) vajaatäytöllä. Tarvittaessa miltei kaikki kannettava mahtuu sen sisään, jos kulkuneuvon joutuisi jättämään tiepuoleen.
Kyllä nuo sivulaukutkin selässä kulkee kun hieman naruista kantoliinaa virittelee.
Etulaukussa karttaa ja evästä. Puhelinta ym. tarvekalua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti