lauantai 1. elokuuta 2015

1. vuorokausi



Kello on n. 23:20 astuessani ulos linja-auton ovesta Laupeuden rajan tuolle puolen. Ventovieraana kävelen nyt vieraan kaupungin kaduille toimeentuloa etsimään.
Tässä sitä nyt ollaan tyhjätaskuna kadulla kaupungissa, jossa minut tuntee nimeltä alle 20 ihmistä, - tuskin törmäillään. ( tosin mitä minä tiedän heidän pimeästä puolestaan... )

Sää on mitä on, kylmän alkukesän jatkoa, tuuli painaa pohjoisesta. Koleaa.

Tavoitteena on tulevalle päivälle löytää edes ruokaa. Joko keräämällä purkit ja pullot kaduilta ja katoksista. Tai sitten tuurilla ihan syötävää ruokaa sellaisenaan.

Hyvä olisi jos saisin hieman rahaa kokoon. Lisävaatetusta ja makuupussia kaipaan, myös jokin sadesuoja olisi varmaan asiaa. Katsellaan...
Päälläni on t-paita, fleese, vanha maihari, jalassa bokserit ja tuulipuvun housut, sukat ja työmaiharit, nekin vanhat, Päässä lippis, jossa teksti Pikku Päkä. - Siinä tuntomerkit.
Ei rahaa, puhelinta, avaimia, kelloa, -ei mitään. Ei edes paperista nenäliinaa. Aivan tyhjätasku siis. Linja-autolipunkin maksoin tasarahalla.

- Ja siitä se lähti. Kävelin pitkin poikin keskustaa. Nukkui se keskustankin väki; kysy vaikka Sipilältä. Arvaan, että väittää vastaan; " Ei nukkunut, vaaleissa ainakaan;"

Ensimmäinen löytöni oli selvää ruokaa: banaani, jonka joku oli heittänyt kadunreunaan. Aivan ehjä kypsä bansku, otin talteen ja ajattelin syödä sen sitten aamupuoleen.
Meni jonkin aikaa ennen kuin ensimmäinen kaljapurkki löytyi, siitä se sitten lähti kokoelma kasvamaan aamua kohti. Keskellä viikkoa ei öisiä purkin heittelijöitä näemmä liikaa ole. Tai sitten joku kerkesi ensin...
Tulos oli melko heikko: 2:00€

Mutta silläpä sain aamun valjettua kokoon vuorokauden kalorit: Digestive-keksejä 400 g paketin ja yhden ananas-kinkku pitzan, ( 4x455 kcal + 2x200 kcal= 2200 kcal likipitäen.) Lisäksi pääomaa kertyi jo 35 senttiä.



Päivällä yritin torkkua uimarannalla, oli kuitenkin niin viileää, ettei siitä mitään tullut. Alkoi hieman huolestuttaa tuleva yö, kuinkahan kylmäksi keli menisi? Lisävaatetta pitäisi saada, pitkät kalsarit ainakin varalle. Mielellään vielä hanskat käteen ja pipo päähän. Lippis oli tuulella kylmä, eikä se edes pysynyt päässä makoillessani.

Kävin lämmittelemässä muutaman kerran kaupoissa, kirjastossa ja huoltiksilla. Niissä join vettä janooni ja natustelin keksejäni aikani kuluksi. Vessoista omin taskuuni muutaman paperipyyhkeen nenäliinaksi. Siisti mies on siisti kadullakin.

Illan mittaan oli saanut jo kokoon pari kassillista pulloja ja purkkeja, kätkin ne pusikkoon. En kehdannut koko kuorman kanssa kierrellä pitkin puistoja ja katuja. Toivoni mukaan ne siellä aamuun säilyisivätkin.

Omistin jo hienon pikarinkin. Kuka sitä nyt pullon- tai purkin suusta suoraan joisi?
Koko päivänä en ollut juonut kahvia, se kyllä korvasi hyvin löytämäni energiapurkkien jämät, jotka join sitten tuosta pikaristani. Paljon sitä näkyy kansa juovan, varsinkin nuoriso. Puolen litran purkkeihin jättävät monesti puolet tähteeksi. -Hyvä niin ;=)


Ostin vielä iltapalaksi pussillisen lihapullia, - 50% alennuksella, ylijäämää siis, tasaraha 35 senttiä.
Aloin katsella yöpuuta, tai edes koloa itselleni. Väsytti jo ihan kivasti, paljonkohan lienenkään kävellyt? Ehkä 15-20 km.
Yhden " lainan " tein päivän mittaan. K-kauppiaan veikkauspisteestä pöllin kynän ja ilmoitustaulun lokerikosta tyhjiä ilmoituskaavakkeita "päiväkirjaani" varten. Niistä sitten teen varsinaisen nettiraporttini. -Kynän palautan kun ja jos muistan...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti