sunnuntai 2. elokuuta 2015

2. vuorokausi

Puolilta öin kun absit ja ästeet oli kiinni änkesin erääseen hylkyautoon torkkumaan. Siellä oli tosi tunkkaista, öljyn ja homeen hajua, yritin kuitenkin istuskella siinä ja jopa torkahdinkin muutaman kerran.

Kävelemään oli kuitenkin lähdettävä joskus kolmen aikaan. Kelloa ei ollut, mutta alkoihan se aamu jo kirkastumaan. Kylmää oli kuin ryssän helvetissä, tuuli yhä.
Mielialaa kuitenkin paransi yöllä kaduille viskottujen pullojen ja purkkien  määrä. Alkoi ihan hymyilyttää jossain vaiheessa, kun tiesin, että jo päivällä olisi vara ostaa lisävaatetta. Kirppiksiltä varmaankin. Ruokaankin riittäisi reilusti euroja. Sillä eihän tämä kansa juomista lopeta, eihän? Ehtymättömän rahavirran olin löytänyt. ( pientä hyperbolaa, kenties )

Ehtynyt vai ehtymätön tulovirta?


Toistin sitten aamutuimaan edelliskerran ostokset, pitzaa ja keksejä. Kiertelin vielä uudelleen muutamia kortteleita ja hain edellisen illan saaliini palautusautomaatille. Tulos alkoi hymyilyttää.

Kaupan velkasaldoa asiakkaalle, heh.
Vajaa kymppi käteistä ja päivän eväät. Sopi sitä astella kiertelemään kirppiksiä!
Kalsarit löytyi parilla eurolla, lisäksi ilmainen t-paitakin. En ostanut hanskoja vielä, koska ajattelin säästää rahaa makuupussiin, jos sen saisin huomenna ostettua jostain. Kirppiksillä ei ollut ainoatakaan. Tietäähän sen  kun on lomakuukausi menossa. Syyskuulla varmana olisi enemmän tarjolla niitäkin.

Illalla alkoi sataa, keli oli lämmennyt jo kivasti, mutta siihen se kiva sitten loppuikin. Onneksi löysin marketin löytötavaroiden laatikosta risan sateenvarjon, suojasi se jotenkin kerjäläis...eikun kulkumiestä.
Värjöttelin kauppojen eteisissä vuorotellen. Vettä tuli yhä kun kiinnimeno lähestyi. Keljutti: nyt ne juovat sisällä, eivätkä ulkona!

Sinne sitä oli itse kuitenkin lähdettävä, sateenvarjon alla kuljeskelin. Yritin asettua erään rekan perävaunun alle torkkumaan. Siinä pusikon vieressä oli kuitenkin ylen ihania kavereita liikaa. Itikoita nimittäin. Lähdin uudelleen liikkeelle, sitten keksin leikkipuiston trampoliinin! Hiekkalaatikko oli yöksi peitetty kevytpeitteellä, kaiketi kissojen takia. - Paskokoot muualle.
Lainasin peitteen trampoliinin päälle, hyvä sateensuoja siitä tulikin. Siinä kun on trampoliinissa jokunen reikäkin sadeveden varalta...Sen alla oli nyt kuivaa ja aukean paikan hyväpuoli: tuuli tuiversin, joten hyttyset olivat vähissä. Asetuin sitten siihen levolle muutaman halpatavaratalon roskiksesta löytämäni ohuen pakkauksissa olleen ohuen solumuovikaistaleen ja kuplamuoviretaleiden päälle. Eristiväthän ne jo mukavasti, kova oli hiekkamaa maata, mutta siihen olen kyllä tottunut jo aiemmin.

Taskussa oli yhä ne 9:90 €, jotka päivällä olin realisoinut purkeista. Lisäksi jo muutama uusi löytöpurkki ja pullo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti