maanantai 3. elokuuta 2015

3. vuorokausi

Satoi aamusta, onneksi vain tihkusadetta, Sateenvarjon alla kuljeskelin jo miltei vakio reittiäni. Yön jäljiltä kassillinen purkkeja kertyi melko vaivattomasti. Lisäksi lippis, talvimallia korvallisilla. Otin sen talteen, siinä se "pipo" nyt olisi kylmimmille keleille.

Huilattuani hetken puistossa ja sateenkin tauottua, lähdin koluamaan ulosmenotien vartta. Siinä menee pyörätie kapean metsikön takana piilossa, joten normikulkijalta jää autoista heitetyt roskat näkemättä. Niinpä kasillinen ja vielä liki toinenkin pulloja ja purkkeja löytyi noin parin tunnin lenkillä. Ajasta niin tiedä, mutta " 5 km keskusta" luki tienviitassa, jonka kohdalta aloin peruutella toista tien laitaa takaisinpäin.

Vein kassit kauppaan ja vakio pitsan ja jugurttipullon lisäksi sain reilut 12 euroa käteistä matkaani.
Käydessäni kirppiksellä huomasin rojun joukossa riippumaton. Syntyi ahaa-elämys: siinä sänky! kustansi vain vitosen.
Halpiskaupasta sain vielä parilla eurolla siihen päälle kevytpeitteen, ihan ehyen. Olisihan niitä risoja vanhoja ollut pitkin pihoja tarjolla, mutta uusi on aina uusi.

Kävin ihan oikealla kahvilla, rahaa kun oli jo liikaakin, mukamas. Tosin kahvi oli pahvipikarissa ja kahvileipä "yön yli nukkunut".

Vielä kiertelyä kaupungilla, väsytti ihan mukavasti, kahvista ja energiajuomien jämistä huolimatta, jotka join jo tottuneesti tuoreilta näyttävistä purkeista suihini. Pieni pöpöjen vaarahan siinä on toisten tähteitä hyväkseen käyttäessä, mutta jano on aina jano...
Ainakaan kaljassa bakteerit ei varmaankaan viihdy, etanolin seurassa.

Iltapalaksi muutama "salaattibanaani", eli ylikypsä ja melkein ilmainen, reissumiespaketti 30 sentillä, ja taas lihapullia 400 g, puoleen hintaan tietysti.

Lähtiessäni kaupasta huomasin erään toisen asiakkaan jättävän ostoskärrynsä parkkipaikalle. "Laiskimus!"-ajattelin, sitten älysin tarkistaa sen panttiraon. Siellähän oli raha tallella! Kärry kauppaan ja pantti omaksi. Tasaraha 1 €.
Kävin tsekkaamassa muutkin heitteille jätetyt kärryt ja taas tärppäsi kahden kärryn kohdalla. Niissä toisin vain 50 senttiset kolikot.
Jee, olin taas keksinyt uuden hanketavan, hyvä päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti