keskiviikko 5. elokuuta 2015

5. vuorokausi

Sunnuntai aamu, hyytävän kylmän yön jälkeen heräilin jo varhain. Varmaan liki nollaa lämpötila kävi aamuyöstä. Helmikuun kelejä heinäkuussa!

Mutta kuitenkin kasillinen tavaraa löytyi jo aamutuimaan, plus nurmelle heitetyt collegepusero ja shortsit! Likainen se pusero oli, mutta ehyt ja oikeaa kokoakin, - no, hieman reilusti. Shortsit jätin sikseen, nämä kelit kun on mitä on. Turhaa kannettavaa pitää välttää.

Pysyäkseni lämpimänä lähdin vielä ulosmenotien vartta koluamaan, ensin kätkettyäni omaisuuteni pusikkoon. Kaupathan aukeavat vasta puoliltapäivin. Eikä se patikka ollut turhakaan, hyvin oli purkit ja putelit tarjolla, harva kolunnee näitä seutuja. Osa oli toisin rutussa jäätyään renkaan alle, mutta onhan meitis sen verran metallimiesten verta, ettei moinen aiheuta ongelmia. Onhan  sitä autojakin oiottu, saatikka alumiinipurkkia. Eihän siitä juuri muuta tarvitse sileäksi saada kuin koodi.

Sitten iltapäivän aluksi realisoitiin aamun työt. 10:10€ ja vielä kaupan edestä asfaltilta 2 € kolikko! Vanhat säästöt lisäksi omistin kokonaiset 18.35 euroa. Joten; halpishalliin ja makuupussi kainaloon! Vielä varsiteriä 3 kpl paketti ja hammasharja. Pääomani hupeni 35 senttiin.

Mikään huippupussi se  ei tietenkään ole, en suosittele sitä Himalajalle, enkä Haltille, mutta kotimaan s(e)ikailuihin se ostettiinkin. Etiketin mukaan mukamas pärjää + 3 asteen keleissä, -kokeillaan kun kohdalle sattuu. ( mitään kiirettä tosin moiseen kokeiluun ei ole )

Vaan nyt olin ottanut tietoisen riskin ( taas ), - ruokana oli vain eiliset myslit. Riittävästi ehkä tälle iltapäivälle, mutta illansuussa kyllä syötävää kaipailisin varmasti, joten käytyäni absilla parranajossa ja pesemässä hampaani, oli taas lähdettävä katselemaan mahdollisia realisoitavia löytötavaroita kaduilta ja pusikoista. Jos näin viileänä kesä jatkuisi, makuupussi olisi enemmän kuin tarpeen. Siksi sen hommasin, ennemmin kuin eineksiä.

Eineksistä tuli mieleen, että alun perin olin suunnitellut tekeväni itse osan ruuasta, joko nuotiolla tai ihan keittimen avulla, mutta huomasin sen jo alkupäivinä ihan turhaksi puuhaksi. Kyllä cityssä saa valmista purtavaa, ilman omaa keittiötäkin. Taas yksi turhake pois mukana kannettavista tavaroista.

Illalla alkoi ilma hieman kesäistyä, ainakaan en enää kaikkea vaatetusta päälläni tarvinnut. Pitkät kalsarit sain pois jaloista, eikä takkikaan harteilla keikkunut, vaan repun päällä.
Muutaman purkin sain kokoon ja niillä sitten sen iltapitsan, sekä yli-ikäisen juotavan jugorttipullon, tietty - 50% hinnanhelpotuksella.
Aivan pers'aukisena kuitenkin virittelin yöpuuni ja kaivauduin neitsytuniin pussini sopukkaan..,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti