perjantai 28. elokuuta 2015

9.vuorokausi

Aamuhämärissä lähdin leiristäni kätkettyäni makuualustana käyttämäni kuplamuovin ja löytämäni auton tuulilasipeitteen kevytpeitteeseen käärittynä kallionkoloon. Mielessä kävi, että jos ostaisin ohuen extreme-alustan niiden tilalle. Tahtoivat luisua nuo nykyiset pois paikoiltaan makaillessa.

Leiri oli vajaan kilometrin päässä keskustan riemuista, joten pian olinkin pelipaikoilla kokoilemassa käteisvaroja itselleni. Hyvin löytyi saalista. Näin myös muita samoissa puuhissa. Eräskin pariskunta pyörillä kierteli katuja ja puistoja. kovin oli kuluneet vaatteet päällään ja pyörätkin jostain 1900-luvulta peräisin. Tarpeeseensa keräilivät.

Odottelin jonkun tovin kauppojen aukeamista ja kävin realisoimassa löytöni. Hassua oli, että piti kuitata nimmarilla koko potti, koska en ostanut mitään ko. putiikista. Ja hassumpaa vielä, että kuittiin piti laittaa nimenselvennyskin! - Hyvä kun ei henkkaria tarvinnut esittää 7€ 50 sentin takia.

Aamupesun kävin taas huoltiksella, sitten jäin vielä lukemaan lehdet ja katsomaan uutisetkin töllöstä. Kiirettä ei ollut kiertelemään, rahaa kun oli. Tosin hieman piti itseään rauhoitella, se eilinen automaattirumba kun vielä poltteli mielessä. Ah, - sitä ahneutta on itse kunkin suitsittavana.

Kävelin ja katselin hieman keskustan ruokapaikkojen hintoja. Siinä ne 8-9 euron kieppeillä olivat, päädyin sitten kebab-puotiin, hyvää oli ja kustansi sen 6 €. Join vain vettä palanpainikkeeksi, annos oli aika hurjan kokoinen ja jostain syystä tulinenkin.

Siirryin sitten kohti turistien suosimaa torirantaa. Kahviloita, krääsää, marjoja ja musiikkia tarjolla. Ilmakin oli hyvä, kirkas päivä ja lämpöäkin alkoi olla varustukselleni jo liikaakin. Varpaani maihareissa kyllä tarkenivat.

Siinä sitten dyykkailin roskikset, limsa pulloja alkoi kertyä. Istuskelin penkeillä ja seurasin kun aina silloin tällöin joku pudotti tyhjän kioskista ostamansa limsa- tai vesipullon roskikseen. Kävin sen saman tien noutamassa omiin kasseihini.

Mutta kyllä se toisten syöminen ja juominen alkoi kaivella mieltä, eikä siinä sitten muu auttanutkaan kuin ostaa omat kahvit ja paakkelsit. 4:40€

Siitä sitten taas realisointikierros kauppaan ja se ohut makuualusta ( 6:90 €) mukana takaisin kaduille.

Illalla vielä yksi kassillinen ennen yhdeksää.

Olin osan iltapäivää vain makaillut uimarannan tuntumassa uudella patjalla, joutenoloa ja ihmisten katselua. Söin jätskit ja ostin välipalaa kaupasta.

Yöksi takaisin " leirintäalueelleni ". Taskussa oli päivän jälkeen valuuttaa 20:20€





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti